Hypersynth Forum

Micron: Load & Send Not Changing Filter-Mode Display

General discussions related to ion/Micron-editor

Micron: Load & Send Not Changing Filter-Mode Display

Postby m.Retra » Sat Mar 16, 2019 6:07 am

So perhaps this may be a bug, but when a patch (.sysx) is loaded and sent from the HDD to the Micron, the sound changes to what I would expect, but the FILTER TYPE (both 1 and 2) do not change/update.

So for example:

Load and send a patch from the HDD, or Request Patch from the Micron (which happens to be the same exact patch in my case). My example is the PimBass patch.

See that the Filter 1/2 types are set to OB 2-Pole and MG 4-Pole, respectively.

Change the filter types to something random, let's say Bandlimit and OB 2-Pole BP. The sound has changed when keys are played.

Now Load and Send the saved, PimBass patch from the HDD.

See that the Filter 1/2 types did not change. They remain Bandlimit and OB 2-Pole BP, as previously set. However, the patch has reverted back to the original sound.

Even pressing Request Patch does not update what is displayed in the Filter Types.[/list]
m.Retra
 
Posts: 8
Joined: Thu Mar 14, 2019 4:57 pm

Re: Micron: Load & Send Not Changing Filter-Mode Display

Postby Iman_JL » Sat Mar 16, 2019 9:01 am

What is the OS version of your Micron ?

"Turn the Micron’s power on while holding both the [programs] and [setups] buttons."
User avatar
Iman_JL
 
Posts: 46
Joined: Sun Jan 08, 2012 7:53 am

Re: Micron: Load & Send Not Changing Filter-Mode Display

Postby m.Retra » Sat Mar 16, 2019 2:02 pm

Iman_JL wrote:What is the OS version of your Micron ?

"Turn the Micron’s power on while holding both the [programs] and [setups] buttons."


I should have specified. I'm running what I believe to be the latest...OS 1.1.
m.Retra
 
Posts: 8
Joined: Thu Mar 14, 2019 4:57 pm

Re: Micron: Load & Send Not Changing Filter-Mode Display

Postby m.Retra » Sun Mar 17, 2019 5:17 am

I should also add that the issue seems to occur when loading, or reloading, the same patch. If a different patch is selected via the knob on the Micron, and the Editor's request patch button is pressed, then the filter types do indeed change, as expected.
m.Retra
 
Posts: 8
Joined: Thu Mar 14, 2019 4:57 pm

Re: Micron: Load & Send Not Changing Filter-Mode Display

Postby m.Retra » Fri Mar 22, 2019 3:22 pm

Hello?
m.Retra
 
Posts: 8
Joined: Thu Mar 14, 2019 4:57 pm


Return to ion-editor

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron